UA / RU
Підтримати ZN.ua

Запорізькі колаборанти визначились із датою псевдореферендуму

Кремль знову починає гру на високих ставках.

Голова окупаційної адміністрації Запорізької області Євген Балицький заявив, що так званий «референдум» про входження регіону до складу РФ відбудеться з 23 по 27 вересня.

«Відкладати процедуру немає сенсу. Технічно ми готові. Безпека виборчих дільниць забезпечена», - заявив колаборант, підписуючи відповідне «розпорядження».

[pics_lr left="https://zn.ua/img/forall/u/14/2/photo_2022-09-20_17-17-11.jpg" ltitle="" right="https://zn.ua/img/forall/u/14/2/photo_2022-09-20_17-17-11 (2).jpg" rtitle="undefined"]

Окупаційні війська РФ контролюють лише частину області, однак інший колаборант, «член ВГА» Володимир Рогов заявив, що це не завадить проведенню псевдореферендуму. Він також запропонував перейменувати Запорізьку область на «Запорізький край».

Посіпаки окупантів у Запорізькій області синхронізували рішення з «колегами» у Донецькій, Луганській і Херсонській областях, де також перейнялися проведенням «референдумів» найближчим часом.

Читайте також: "Референдуми" не вплинуть на право України звільняти території — Кулеба

У Росії стверджують, що анексія українських територій за «кримським сценарієм» має на меті перевести війну проти України у протистояння РФ з «Україною та НАТО» та «розв'язати руки» агресору аж до застосування ядерної зброї.

Але найімовірнішим є варіант шантажу РФ на тлі успішного контрнаступу ЗСУ. Кремль потребує оперативної паузи, щоб перегрупувати війська, підвезти резерв, зброю та боєприпаси. І погроза анексією територій, в очах російської влади, виглядає «вагомим аргументом» для України та її партнерів повернутися за стіл переговорів.