UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики підтягнули значну кількість артилерії в район 31 блокпоста - Тимчук

Артилерія противника намагається перешкодити підходу підкріплення силам АТО.

Артилерія противника намагається перешкодити підходу підкріплення і здійсненню матеріально-технічного забезпечення підрозділів українських військ на даній ділянці.

"Тривали запеклі бої в районі блокпоста № 31. Противник підтягнув значна кількість артилерії - зазначається, як мінімум, дві артилерійські групи (всього - до 25 од. ствольної артилерії, в основному 122-мм гаубиць Д-30, а також до 10 установок РСЗВ)", - пише на своїй сторінці в Facebook координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Згідно з інформацією, дані артгрупи виконують завдання з нанесення вогневого ураження українським підрозділам не тільки на передових позиціях, але і в глибині їх бойової побудови.

Як повідомляє Тимчук, артилерія противника намагається перешкодити підходу підкріплення і здійснення матеріально-технічного забезпечення підрозділів українських військ на даній ділянці. Відзначаються спроби противника вести артилерійську розвідку (в першу чергу, з метою визначення даних для артилерійської стрільби по пунктах управління, постачання та зв'язку українських військ).

Читайте також: ОБСЄ знову закликала "всі сторони" припинити вогонь в Донбасі

Напередодні спікер АТО Андрій Лисенко повідомив, що регулярні війська РФ атакували військових України на Бахмутській трасі. Українські військові відійшли від 31 блокпоста, але отримавши підкріплення, продовжують вести бій.