UA / RU
Підтримати ZN.ua

Запас продуктів на зиму: експерт розповів, чи варто його робити

Це пов’язано з кількома факторами.

За прогнозами експертів, майбутня зима 2024-2025 може бути важкою, тому зараз українці вже починають підготовку до неї. Вони роблять запаси продуктів та утеплюють домівки.

Читайте також: Зима без відключень світла: Кудрицький назвав дві умови

Експерт «Економічного дискусійного клубу» Олег Пендзин розповів в інтерв'ю «Українському радіо», чи варто робити запаси їжі на зиму.

Це пов’язано не лише з загрозою відсутності електроенергії, але й з підвищенням цін на продукти харчування.  

«Кожна людина сама для себе робить певну стратегію виживання. Кожен приблизно прораховує, яким чином виживати. Якщо в людини є присадибна ділянка, вона вирощує точно не квіти, а те, що допоможе їй вижити взимку. Зараз маємо найнижчі ціни в році по продуктах харчування сезонного спрямування. Овочі й фрукти на сьогодні є найдешевшими. Тому варто запастися продуктами, які можна зберігати. Перш за все це овочі», – пояснив він.

За його словами, можна також заквасити капусту, зробити соління, варіння. Це суттєво здешевлює людині вартість її осінньо-зимового столу. Тому якщо є можливість, потрібно обов’язково запастися продуктами харчування тривалого зберігання.

Нагадаємо, що варто придбати завчасно та як приготувати будинок чи квартиру до зими.