UA / RU
Підтримати ZN.ua

Залужний та Каволі обговорили сценарії, загрози та передумови для майбутніх дій ЗСУ

Залужний провів зустріч із командувачем ЗС США в Європі.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів зустріч у розширеному складі із Верховним головнокомандувачем Обʼєднаних збройних сил НАТО у Європі - Командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі. Про це Залужний повідомив в Telegram.

Залужний розповів про оперативну обстановку по всій лінії фронту. Описав можливі сценарії, загрози та передумови для майбутніх дій.

"Ставимо собі за мету - підготуватися так, щоб максимально виконати визначені завдання", - зауважив Залужний.

Головнокомандувач наголосив на важливості вчасних поставок у достатній кількості боєприпасів та техніки та необхідності надання Україні широкого спектру озброєння і систем протиповітряної оборони, які суттєво допоможуть вирішити проблемні моменти у протистоянні російській агресії.

Читайте також: В обмін на зброю. Україна відправить до Пакистану двигуни для гелікоптерів — ЗМІ

Раніше головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі заявив, що для майбутнього контрнаступу наша держава вже отримала більшу частину бойових машин.

Як повідомлялося, Україні для успішного захисту неба від російських ракет необхідне ППО та сучасна авіація. На сьогодні вже десяток українських рпілотів навчені управляти винищувачами F-16.