UA / RU
Підтримати ZN.ua

Залужний розказав, які ракети РФ запустила сьогодні вранці по Україні і скільки збито

Росіяни влаштували чергову масовану атаку на енергетичну інфраструктуру України.

Українська система протиповітряної оборони збила вранці 16 грудня 60 із 76 ракет, які Росія запустила по об’єктах інфраструктури України, повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у Telegram.

«За попередніми даними, сьогодні вранці з районів Каспійського та Чорного морів противник випустив по об’єктах критичної інфраструктури України 76 ракет, з них 72 крилатих (Х-101, «Калібр», Х-22) та чотири керовані авіаційні ракети (Х-59/Х-31П)», - йдеться у повідомленні.

Залужний підкреслив, що ракетний терор і зухвалі спроби противника пробити протиповітряну оборону Києва не змусять нас скласти зброю.

Читайте також: Жителів Молдови попередили про можливі перебої з електропостачанням через атаку РФ на Україну

Внаслідок ракетних обстрілів 16 грудня у Полтаві та Харкові світло зникло повністю, у Києві введено екстрені відключення світла, є проблеми з водопостачанням. У столиці, Харкові і Дніпрі зупинили рух метро, а "Укрзалізниця" попереджає про затримку потягів у зв'язку з пошкодженням залізничних дільниць в чотирьох областях.

У зв'язку із тим, що понад 50% споживачів України (включно з критичною інфраструктурою) залишилися без електроенергії, "Укренерго" оголосило надзвичайну ситуацію в країні.