UA / RU
Підтримати ZN.ua

Залізничники відновили шлях до Херсона, пошкоджений обстрілами РФ

"Укрзалізниця" анонсувала повернення до сталого графіку руху поїздів.

Українські спеціалісти завершили ремонт залізничного полотна в Херсонській області, що використовується для сполучення з Херсоном, після того, як російські окупаційні війська пошкодити його черговими обстрілами в понеділок, 13 лютого. Про це повідомила пресслужба "Укрзалізниці" в Telegram.

Там додали, що вже 14 лютого поїзди почнуть знову рухатися за графіком. Минулого дня, зокрема, рейс Київ-Херсон завершив і розпочав свій шлях у Миколаєві. До обласного центру Херсонщини люди діставалися на автобусних шатлах, як і в зворотньому напрямку.

"Роботи по відновленню залізничного полотна після обстрілів на Херсонщині завершено, рух за графіком поновлюємо відзавтра (з вівторка – ред.). Дякуємо всім залізничникам за активну роботу та представникам Херсонської та Миколаївської ОВА за допомогу", – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Обстріли щодоби і сьогодні: ретроспектива першого дня війни і ситуація на прикордонні нині

Раніше повідомлялося, що російські загарбники ввечері понеділка накрили вогнем житлові будинки в селі Інгулець, внаслідок чого одна людина загинула, а інша отримала поранення.

Коли росіяни не можуть утримати якесь українське місто, то, залишивши його, починають свої жалюгідні обстріли. Вони просто вбивають цивільних, котрі змогли вірою та власними силами дочекатися свободи. Як у Херсоні.

Історії про те, як живуть і чому залишаються люди в місті, котре більш як вісім місяців було в окупації, а тепер щодня обстрілюється російськими військами, в репортажі «Херсон: свобода під артилерійським обстрілом» розповідає Тетяна Безрук.