UA / RU
Підтримати ZN.ua

Закупив бронежилети низької якості на 100 млн грн: СБУ повідомила про підозру ексначальнику одного з департаментів Міноборони

Підозрюваному загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Служба безпеки викрила ексочільника Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони на розтраті понад 100 млн грн державних коштів, повідомили в СБУ. Зловмиснику повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України.

«За матеріалами слідства, цей посадовець закупив для ЗСУ майже 3 тис. бронежилетів на понад 100 млн грн. Втім, за даними декількох незалежних експертиз, дані вироби не відповідають вимогам IV класу бронежилетів і не можуть належним чином захистити українських воїнів», – повідомили в СБУ. 

Зловмиснику оголосили про підозру за такими статтями ККУ: 

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Йому загрожує від 5 до 8 років в’язниці.

Читайте також: СБУ затримала двох зрадників, які «зливали» ворогу позиції ЗСУ та вербували нових інформаторів

Раніше ЗМІ повідомляли, що Офіс генерального прокурора повідомив про підозру колишньому заступнику міністра оборони України В'ячеславу Шаповалову, заступнику директора департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони Богдану Хмельницькому та колишньому заступнику Державного підприємства «Промоборонекспорт» Володимиру Терещенку.

За даними видання,  Хмельницькому оголошено підозру щодо забезпечення підрозділів ЗСУ неякісними бронежилетами у кількості 5700 штук та за фактом розтрати ним державних коштів на суму 107 796 050 гривень. Підозру Шаповалову оголошено за незаконні дії, внаслідок яких окремі підрозділи ЗСУ  не були укомплектовані засобами індивідуального захисту на суму понад 1 млрд гривень.