UA / RU
Підтримати ZN.ua

Закрита частина засідання РНБО була присвячена Донбасу

Члени РНБО заслухали Хомчака і керівництво розвідки про ситуацію в зоні ООС.

Ради безпеки і оборони 19 лютого обговорила ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил. Члени РНБО заслухали доповідь головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака і керівництво військової розвідки.

«Перше питання було - то, що у нас відбувається в ООС. Доповідав генерал Хомчак, заслухали нашу розвідку. Це питання розглядалося в закритому режимі», - розповів секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі ток-шоу «Свобода Савіка Шустера» увечері в п'ятницю, 19 лютого.

За словами Данілова, президент Володимир Зеленський тримає ситуацію в зоні бойових дій на контролі.

«Ми розуміємо, як будемо реагувати на ті речі, що там відбуваються», - запевнив секретар РНБО.

Читайте також: Командувач ООС запевнив Зеленського, що ситуація в Донбасі під контролем

З 00:01 27 липня 2020 року в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші бойовиками, вкотре заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

За час перемир'я в зоні ООС загинули 17 українських військових, близько 30 бійців було поранено.

11 лютого президент Володимир Зеленський і глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук синхронно заявили, що з початку 2021 року російські окупанти посилили обстріли, і перемир'я в Донбасі фактично не діє. Дії РФ у Києві розцінюють як тиск на ТКГ і зрив Мінських домовленостей.