UA / RU
Підтримати ZN.ua

Законопроєкт про мобілізацію: чи можуть виключити норми про електронні повістки

Про зміни розповів народний депутат.

Через війну, яку розпочала Росія, в Україні оголошена загальна мобілізація та воєнний стан. Призову підлягають чоловіки від 18 до 60 років. Нещодавно у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про мобілізацію, яким передбачається внести зміни у цей процес. Народний депутат від «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко у власному Telegram-каналі повідомив про зміни, які планується внести.

За його словами, Комітет Верховної Ради з нацбезпеки, оборони та розвідки пропонує врахувати низку змін до урядового законопроєкту про мобілізацію. Зокрема, пропонується виключити норму про повістки через електронну пошту.

Читайте також: Загальна мобілізація: чи треба виключеному з обліку повторно проходити ВЛК

Гончаренко уточнив пропозиції комітету щодо законопроєкту про мобілізацію:

Нагадаємо, 25 грудня у ВР було зареєстровано новий законопроєкт про мобілізацію. ZN.UA виокремило основні зміни, які там пропонуються. Цей документ вже зіштовхнувся зі шквалом критики від політиків та представників громадськості. Приміром, омбудсман  Дмитро Лубінець заявив, що він суперечить нормам Конституції в місцях, де йдеться про посилення покарання для ухилянтів. Та згодом він запевнив, що офіс омбудсмена та Міноборони знайшли компроміс в цьому питанні.