UA / RU
Підтримати ZN.ua

Закон про скасування переведення часу переданий на підпис президенту Зеленському

Документ на підписі у президента, але реєстровано петицію про ветування цього закону

Законопроєкт про скасування переведення часу з зимового на літній передано на підпис Президенту. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко. За задумом законодавців перехід на зимовий час має стати останнім для українців - наступного року більше ніякого переведення годинника не буде - ані  навесні, ані восени.

Читайте також: Скасування переходу на літній час: науковці закликають Зеленського ветувати закон

Нагадаємо, Верховна рада 16 липня ухвалила закон 4201 про скасування переведення часу в Україні з зимового на літній. За ухвалення документа в цілому проголосував 261 народний депутат.

Але і у Верховній Раді, і поза її межами у закона є багато противників, які вважають, що скасування "літнього" і "зимового" часу створить українцям багато проблем. Кожна сторона - і противники, і прихильники - мають свої аргументи.

Наприклад, МОЗ офіційно підтримує відмову і вважає, що це гарно вплине на здоров'я українців. Серед противників - представники бізнесу, депутати, є й лікарі, пересічні українці, які звикли цінувати кожну годину світлового дня.. 

А Олексій Гончаренко і взагалі зареєстрував петицію, у якій закликав президента Зеленського ветувати цей закон. 

Читайте також: Скасування переходу на літній час: чи може це вплинути на здоров'я

Годинники українці переведуть 27 жовтня. І це має бути востаннє. Між тим, Європа, яка вже багато років дискутує про скасування переведення годинників, залишається на тому ж самому рівні: вона матиме і зимовий, і літній час.