UA / RU
Підтримати ZN.ua

Закон про амністію почав діяти в ряді областей

Прокуратура вже закриває кримінальні провадження, посилаючись на закон про амністію учасників масових протестів.

Народний депутат фракції ВО "Свобода" Ігор Швайка заявив, що вже є перші приклади застосування закону про недопущення переслідування учасників масових акцій протесту.

"Сьогодні вже є перші приклади, коли з застосуванням цього закону прокуратура звертається і посилається саме на цей закон, як на підставу для припинення кримінального провадження", - сказав він в ефірі "5 каналу".

Депутат також підкреслив, що "про амністію не йдеться". "Судимість у паспорті у людей стояти не буде", - зазначив Швайка.

Як повідомлялося, закон про звільнення від кримінального переслідування учасників масових заворушень в Україні набув чинності 17 лютого. Умовою вступу в дію цього закону було звільнення мітингувальниками захоплених раніше адміністративних будівель, що було виконано до вечора 16 лютого.

17 лютого прокуратури ряду областей почали виконувати вимоги закону про звільнення від кримінальної відповідальності учасників масових акцій.

зокрема, прокуратура Волинської області закрила кримінальне провадження за фактом блокування військової частини внутрішніх військ МВС України у Луцьку. У Запорізькій області прокуратура закрила провадження за фактом блокування проїжджої частини; також готується клопотання про звільнення 49 осіб, підозрюваних у спробі захоплення будівлі Запорізької облдержадміністрації та організації масових заворушень. Прокуратура Миколаївської області закрила кримінальне провадження за фактом публічних закликів до захоплення приміщення Миколаївської облдержадміністрації.

Прокуратура Івано-Франківської області закрила 5 кримінальних проваджень, які підпадають під дію цього закону. У Дніпропетровській області процесуальні керівники прокуратури винесли постанови про закриття трьох кримінальних проваджень за фактами масових заворушень у Дніпропетровську та Кривому Розі. !zn

Читайте також:

Пшонка пообіцяв до 18 березня звільнити від кримінальної відповідальності всіх учасників акцій протесту

Міліція більше не розшукує Булатова та Корчинського

У Львові та Івано-Франківську розібрали барикади біля обладміністрацій

МВС: Виконання умов закону про амністію триває