UA / RU
Підтримати ZN.ua

Захворюваність на ковід зменшилася за рахунок локдауну — Степанов

Зменшилася й кількість пацієнтів, яким потрібна госпіталізація. 

Сьогодні уряд отримав результати, на які розраховував, коли вводив локдаун з 8 січня. Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов, повідомляє "Сьогодні"

"Ми вже маємо попередньо результати, на які розраховували. Ми вже маємо стабілізацію щодо рівня захворюваності. Зменшення рівня захворюваності ми вже побачили. Більш того – ми маємо зменшення кількості госпіталізованих людей. Сьогодні на ранок у нас 18 862 людини, які перебувають у лікарнях. Найбільша кількість людей, які перебувають у лікарнях, – це 38% зайнятих ліжок – Миколаївська область. Загалом по Україні – 28% зайнятих ліжок", – запевнив Степанов.

Він також зауважив, що по закінченню локдауну в Україну повернеться адаптивний карантин, а нових жорстких обмежеть поки не планується. 

Читайте також: Рівень підтримки локдауну українцями знизився – соцопитування

Нагадаємо, В Україні 8 січня почали діяти посилені карантинні обмеження, введені до 24 січня включно з метою запобігання поширенню хвороби COVID-19.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов завив, що вважає за необхідне продовження локдауну після 24 січня. Він пообіцяв наполягати на цьому заході. Очільник МОЗ спрогнозував, зростання захворюваності після різдвяних і новорічних свят.

Згодом головний санлікар України Віктор Ляшко сказав, що український МОЗ не буде наполягати на тому, щоб продовжити локдаун після 25 січня