UA / RU
Підтримати ZN.ua

Захоплення заручника у Полтаві: Скрипник відпустив офіцера поліції - ЗМІ

Автовикрадач-невдаха втік до лісу, його розшукує поліція.

Полтавський автослюсар Роман Скрипник відпустив взятого у заручники полковника поліції Віталія Шияна, повідомляє «Суспільне». Автовикрадач-невдаха втік з місця і зник у лісі у Решетилівському районі. Його розшукує поліція.

Раніше він висунув вимоги звільнення поліціянта: його не саджають у тюрму та дозволяють поїхати. Однак виконувати вимоги терориста відмовилися.

Романові Скрипнику 32 роки, чоловік працював у Полтаві автослюсарем та мав декілька судимостей за дрібні крадіжки і збут наркотиків.

Читайте також: Спецоперація в Полтаві: хто взяв в заручники офіцера поліції

Нагадаємо, вранці 23 липня в Полтаві поліція розгорнула спецоперацію із затримання підозрюваного у незаконному заволодінні транспортним засобом. Викравши автомобіль, чоловік, намагався уникнути відповідальності та погрожував працівникам поліції гранатою. 

Взявши в заручники полковника поліції Віталія Шияна (начальник карного розшуку запропонував себе замість підлеглого), він виїхав за місто.

Спочатку повідомлялося, що зловмисник рухається в напрямку Києва, однак голова Полтавсько ОДА Олег Синєгубов спростував це. Згодом у поліції повідомили: чоловік із заручником їздять дорогами області у супроводі спецтранспорту, за кермом – Шиян. В області діє план «Грім».