UA / RU
Підтримати ZN.ua

Захоплення автобуса в Луцьку: Зеленський поговорив з «Плохім» і записав відеозвернення, яке вимагав терорист

Президент "рекомендував" всім дивитися фільм "Земляни", про що і просив терорист

Президент України Володимир Зеленський записав короткий ролик з «рекомендацією» всім дивитися фільм «Земляни», тим самим виконавши вимоги луцького терориста Максима Кривоша, який захопив автобус із заручниками.

Як розповіла «Українській правді» прессекретар глави держави Юлія Мендель, Зеленський розмовляв з людиною, яка вже 9 годин утримує заручників в Луцьку, три людини вдалося визволити.

"Завдяки розмові президента Володимира Зеленського з чоловіком, який називає себе Максимом "Плохім", який утримує автобус з людьми в Луцьку, три людини покинули транспортний засіб і зараз знаходяться на волі. Президент і надалі тримає ситуацію на контролі", - сказала Мендель.

Пізніше Зеленський видалив свій пост в соцмережі Facebook, про розміщення якого вимагав луцький терорист.

Він зробив це відразу після звільнення заручників. 

"Земляни" (англ. Earthlings) - документальний фільм 2005 року про проблеми експлуатації тварин людьми для одомашнення, розваг, наукових досліджень або з метою виробництва одягу і їжі. Режисером фільму виступив зоозахисники Шон Монсон, закадровий текст прочитаний Хоакіном Феніксом, в якості продюсера виступила актриса Меггі Кью, а музикант Мобі став автором саундтреку.

Відзначимо, що крім цього, Кривош також раніше він дав президенту Володимиру Зеленському пів години, щоб той назвав себе терористом. 

Терорист зв'язався з журналістами і заявив, що в автобусі багатьом заручникам погано і серед них є один поранений.

Після цього він відпустив трьох заручників.

Вранці у вівторок, 21 липня, на Театральній площі у Луцьку чоловік захопив автобус із заручниками. При собі він має вибухівку і зброю.

Наголошується, що на місці події чутні постріли. В області введено оперативний план "Заручник".

На своїй сторінці у Twitter чоловік написав, що вимагає, щоб голови судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков  записали відео, в якому вони називають себе терористами в законі, і виклали його в соцмережі.