UA / RU
Підтримати ZN.ua

Захисники України завдали удару по скупченню особового складу й техніки окупантів на Слов'янському напрямку — Генштаб

Також ЗСУ відбили російський штурм на околиці Тошківки, неподалік Сєвєродонецька.

Артилерійські підрозділи українських захисників здійснили вогневе ураження по скупченню особового складу й бойової техніки російських військ у районі села Долина, що на Слов'янському напрямку. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

Наразі втрати ворожої армії там уточнюються.

На зазначеному напрямку загарбники не вели активних дій та намагаються закріпитися на зайнятих рубежах. Головні зусилля вони зосереджують на поповненні запасів і перегрупуванні. Також здійснювали обстріли з артилерії вздовж лінії зіткнення.

На Сєвєродонецькому напрямку мотострілецькі підрозділи РФ за підтримки артилерії проводили штурм у Сєвєродонецьку. Однак успіху вони не мають, і бої там продовжуються.

Крім цього, ЗСУ успішно відбили штурм окупантів на північно-західній околиці Тошківки, яка розташована поблизу Сєвєродонецька.

Читайте також: На окупованих територіях півдня українці не сприймають рублі як валюту, загарбники змушені користуватись гривнями

Водночас, ворог здобув частковий успіх у напрямках на Комишуваху й Роти.

На Бахмутському напрямку росіяни завдали ракетного удару в районі Краматорська, здійснювали розвідку безпілотниками в районах Краматорська й Покровська. 

Війська РФ намагалися провести розвідку в районі Нагірного для визначення шляхів висування і слабких місць в українській обороні. Проте ЗСУ дали ворогу рішучу відсіч, змусивши його відійти.

Також, за інформацією Генштабу, у Білорусі активізували процес формування так званого “народного ополчення”.

Раніше повідомлялося, що в Чорному морі в готовності до нанесення ударів по Україні наразі перебувають три надводних кораблі РФ та один підводний човен із сумарним залпом до 28 крилатих ракет.