UA / RU
Підтримати ZN.ua

Захисники "Азовсталі" не дозволили 20 тисячам росіян оточити зону ООС - Генштаб

Гарнізон "Маріуполь" виконав поставлене бойове завдання.

Захисники Маріуполя завадили російським загарбникам швидко захопити Запоріжжя і оточити угруповання ООС. Про це йдеться у вечірньому зверненні Генштабу ЗСУ.

Повідомляється, що після 82 днів запеклих боїв і перебування українських бійців на металургійному комбінаті "Азовсталь" частину з них нарешті було евакуйовано. Згідно з даними Генштабу, завдяки сміливості та стійкості гарнізону "Маріуполь" було стримано 17 ворожих батальйонних груп. 

"Утримуючи позиції на “Азовсталі”, українські захисники не дозволили противнику перекинути угруповання чисельністю до 17 батальйонних тактичних груп (близько 20000 особового складу) на інші напрямки. Тим самим завадили реалізувати план щодо швидкого захоплення Запоріжжя, здійснити вихід на адміністративний кордон Донецької та Запорізької областей і створити умови для оточення угруповання ООС", - повідомляють в ЗСУ.

Генштаб подякував окремому загону спеціального призначення "Азов", 12-й бригаді Національної гвардії України, 36-й окремій бригаді морської піхоти, прикордонникам, поліцейським, добровольцям і теробороні Маріуполя. Саме завдяки їм сили противника зазнали значних втрат особового складу, а також не змогли просунутися на стратегічно важливих напрямках. Це допомогло українській армії перегрупуватися та отримати необхідну допомогу від партнерів.

В Генштабі зазначили, що вищим військовим командуванням було віддано наказ командирам підрозділів, які перебувають на “Азовсталі”, зберегти життя особового складу. Там підкреслили, що операція з порятунку заблокованих на території заводу захисників України триває.

Читайте також: Українські герої потрібні Україні живими: Зеленський про порятунок захисників Маріуполя

Раніше повідомлялося, що російські військові вдруге за день обстріляли прикордонні населені пункти Чернігівщини.