UA / RU
Підтримати ZN.ua

Західні журналісти «зливають» місця влучень ракетних атак — відео

Світові ЗМІ у прямих ефірах показують «куди і скільки прилетіло».

Командування українською армією невпинно просить населення і ЗМІ не повідомляти про місця влучення після ракетних обстрілів з боку російських окупаційних військ і не публікувати в мережі відповідні відео. Відповідальні українські ЗМІ та новинні Телеграм-канали обрізають та «розмивають» відео та фотографії з місць подій. Але не світові медіа, які у прямому ефірі, без жодного сорому показують у реальному часі «куди й скільки прилетіло». Із закликом до протесту проти такої поведінки колег виступила агенція УНІАН.

«Це нагадує якусь боротьбу з вітряками. Ми просимо українську владу звернути на це увагу і розібратися. Закликаємо інші українські ЗМІ також приєднатися до протесту і, зі свого боку, привернути увагу до цієї проблеми», — заявили в агенції.

УНІАН

ZN.UA приєднується до протесту і закликає іноземних журналістів не ставати зброєю в руках ворогів України. Така «свобода слова» може коштувати десятки життів після скоригованого по телевізійній картинці повторного удару.

Читайте також: Російські окупанти обстріляли Красногорівку

Раніше глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що ракетні удари російських окупантів по Львову — це спроба налякати українців та дипломатів, які перебувають у місті.