UA / RU
Підтримати ZN.ua

Заява Шойгу про мотиви сповільнення наступу в Україні була навмисною дезінформацією — британська розвідка

Удар Чаплиному це тільки підтверджує.

Заява міністра оборони РФ Сєргєя Шойгу на зустрічі Шанхайської організації співробітництва 24 серпня, що Росія навмисно уповільнює темпи своєї військової кампанії в Україні, аби зменшити втрати серед цивільного населення, є навмисною дезінформацією. Про це йдеться у висновку розвідки міністерства оборони Великої Британії.

Аналітики вказують, що наступ Росії зупинився через погану військову ефективність та запеклий український опір. За наказом Шойгу російські війська в Україні неодноразово зривали планові терміни своїх операцій.

Також  Шойгу та президентом РФ Владаміром Путіном звільнили щонайменше шістьох генералів за недостатню швидкість просування військ в Україні.

Водночас того ж дня, коли Шойгу зробив свою заяву, російська балістична ракета «Іскандер» влучила в потяг у місті Чаплине, вбивши щонайменше двох дітей.

«Це підкреслює готовність Росії завдати побічної шкоди, коли вона бачить наявність військової переваги у завданні ракетних або артилерійських ударів», - вказують аналітики.

Зазначимо, що впродовж дня 24 серпня війська РФ випустили по селищу Чаплине Дніпропетровської області вісім ракет «Іскандер» і реактивних снарядів «Смерч».  Число загиблих внаслідок атаки загарбників по селищу зросло до 25, серед яких двоє дітей.