UA / RU
Підтримати ZN.ua

Проліт п’яти крилатих ракет Х-555 над центральними областями і не тільки – в ОК “Південь” розкрили ситуацію в регіоні

Характеризуючи минулу добу в південній операційній зоні, зазначають про нічний обстріл Нікополя із «Градів», проліт п’яти крилатих ракет Х-555 над центральними областями України та деталізують втрати окупантів. 

Вороже корабельне угруповання у Чорному морі в умовах помірного шторму зменшило свій склад з 2 до 1 вдк (Великий десантний корабель – ред.), проте ракетних кораблів і крилатих ракет типу «Калібр» лишилась у кількості 2 і 16, відповідно. Про це повідомляє в нічному зведенні ОК “Південь”.

"Загроза ракетних ударів залишається актуальною і з моря, і з неба, і з тимчасово окупованих територій" – зазначають у повідомленні.

І закликають не нехтувати сигналами повітряні тривоги, а жителів прибережних районів – брати до уваги наслідки штормової погоди щодо посилення мінної небезпеки в морі. 

Характеризуючи минулу добу в південній операційній зоні, зазначають про нічний обстріл Нікополя із «Градів». На цей раз загарбники потрапили в три заклади освіти, пожежну частину, станцію переливання крові, а також цивільний будинок.  Як наслідок – одна людина постраждала.

Читайте також: Росія за день обстріляла міста Донецької області авіацією, "Градами", "Ураганами" та "Смерчами" – відео

Дві приватних будівлі пошкоджено під час вчорашнього обстрілу н.п. Висунська. 

ЗСУ на півдні лише за минулу добу зафіксували проліт п’яти крилатих ракет Х-555, випущених трьома Ту-95 з акваторії Каспійського моря по центральних областях України.

"Три ракети знищено, одна влучила в поле, ще одна в сільськогосподарську ферму в Черкаській області". 

Читайте також: HIMARSами ЗСУ “денацифікували” чотирьох замкомбатів 106-ї десантної дивізії РФ – ISW

Втрати окупантів

Підтверджено втрати противника з його особового складу у кількості 36 людей, 2 танки Т-72, самохідної гаубиці «Мста-С», зенітно-ракетного комплексу «Тор», бронхованої та автомобільної техніки.  

Нагадаємо, вчора в ОК "Південь" повідомили, що удар по Вінниці здійснили з району мису Фіолент в анексованому Криму.