UA / RU
Підтримати ZN.ua

Захист Умерова та Чийгоза подав позови до адміністрації президента РФ

Заступники голови Меджлісу вимагають пояснити, на якій підставі опинились у Туреччині, після того, як їх вивезли з анексованого Криму.

Адвокат заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза подав два позови до Адміністрації президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Раніше Микола Полозов повідомляв про те, що його підзахисні вимагатимуть надати документи, на підставі яких їх вивезли з анексованого Криму до Туреччини.

"Подав два адміністративні позови до адміністрації президента Путіна від імені Ахтема Чийгоза і Ільмі Умерова з вимогою надання інформації щодо указів про помилування. Засекречування указів про помилування суперечить ч. 2 ст. 24 Конституції РФ", - написав Полозов на своїй сторінці в Twitter.

Нагадаємо, 25 жовтня, заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз були передані Туреччини представниками окупаційної адміністрації Криму. Увечері того ж дня Умеров і Чийгоз зустрілися з президентом країни Реджепом Тайіпом Ердоганом в Анкарі, де подякували йому за участь у їх звільнення, а також звернулися до нього із закликом допомогти десяткам інших в'язнів Кремля в окупованому Криму – кримським татарам, українцям та громадянам інших національностей.

27 жовтня Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз прилетіли в Київ.