UA / RU
Підтримати ZN.ua

Захарченко публічно оголосив про початок наступу на Маріуполь, а після відхрестився від нього

Присутні в Донецьку захоплено зустріли слова лідера бойовиків про атаку на Маріуполь.

Лідер бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко близько 17 години вечора 25 січня на церемонії покладання вінків до місця обстрілу зупинки у Донецьку заявив про початок наступу на Маріуполь.

"Сьогодні почався наступ на Маріуполь. Дасть бог, через пару днів ми замкнемо Дебальцевський котел", - заявив він, виступаючи перед присутніми.

Оточуючі зустріли слова бойовика радістю.

Новину про наступ також розповсюдили російські ЗМІ. Пізніше вони ж таки з посиланням на Захарченко спростували його заяву, яку він всього кілька годин до того зробив публічно.

"До сьогоднішнього дня ми не вели активних дій у Маріуполя. Ми сили бережемо. Але зараз, після того як Київ вирішив звалити відповідальність за помилковий вогонь своїх "Градів" з Бердянського по житловому кварталу на нас, я віддав наказ пригнічувати позиції українських військ, розташовані на схід від Маріуполя", - повідомив пізніше Захарченко, передає Риа новости.

"Ніхто місто штурмувати не збирається", - спростовуючи сам себе, додав лідер бойовиків.

Захарченко зробив два протилежні заяви протягом кількох годин. Скріншот РИА новости

Раніше ОБСЄ підтвердило, що обстріл Маріуполя "Градами" і "Ураганами" проводився з підконтрольної "ДНР" території.

За станом на 17.30 кількість загиблих в результаті артобстрілу Маріуполя досягла 30 осіб, з них - двоє дітей, повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації з посиланням на регіональний департамент охорони здоров'я.