UA / RU
Підтримати ZN.ua

Захарченко поклав на опозиційних політиків провину за загибель людей

Під час локалізації зіткнень співробітники міліції були озброєні спецзасобами для відстрілу еластичних куль, наполягає міністр.

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко звинуватив опозиційних політиків у провокації сутичок у Києві, які спричинили численні жертви.

В оприлюдненій прес-службою відомства заяві глава МВС зазначив, що неодноразово звертав увагу лідерів опозиції та іноземних спостерігачів на наявність у маніфестантів вогнепальної зброї. "Ми говорили про їхній радикальний настрій, про те, що вони готові і готуються до застосування зброї. Уся відповідальність за ці події, що відбулися, на мою думку, повинна лягти на плечі цих безвідповідальних політиків", - сказав Захарченко.

"Підкреслюю, що правоохоронці не застосовували вогнепальну зброю. Під час локалізації зіткнень співробітники міліції були озброєні спецзасобами для відстрілу еластичних куль", - наполягає міністр.

За останніми даними за останню добу у результаті зіткнень постраждали 383 співробітники правоохоронних органів, з них 350 госпіталізовано. Число загиблих міліціонерів зросло до 10. Як стверджують у МВС України, учасники заворушень стріляли в міліціонерів з вогнепальної і травматичної зброї, цілячись у шию та голову. Загальна кількість постраждалих перевищила 750 осіб, загинули не менше 25. !zn