UA / RU
Підтримати ZN.ua

Загарбники масово викрадають чоловіків на тимчасово окупованих територіях і вимагають викуп — аудіоперехоплення СБУ

Сума викупу коливається у межах від 10 до 30 тисяч доларів США.

Російські загарбники масово викрадають чоловіків на тимчасово окупованих територіях України і вимагають викуп. Сума за «повернення до нормального життя» залежить від статків родини і коливається у межах від 10 до 30 тисяч доларів США. Про це свідчать нові перехоплення розмов окупантів, а також оперативна інформація СБУ з тимчасово окупованих територій.

Зокрема, СБУ опублікувала перехоплені телефонні розмови, під час яких громадяни звертаються до так званої «тимчасової військової адміністрації РФ» у Мелітополі Запорізької області.

«Только что приехали ваши ребята, с комендатуры, закрыли моего мужа в багажник и увезли. Ни документы не предоставили, нигде ничего…Скрутили, загрузили в багажник. Машину забрали, мотоблок… сказали, что они с полиции», - розповідає мирна жителька.

«У меня мужа забрали и сказали, что увезли в Мелитополь в 58-ю армию или 58-я армия забрала. Как мне быть?..», - йдеться ще в одній перехопленій телефонній розмові.

На усі ці питання окупанти дають приблизно однакову відповідь, що телефоном вони не вирішуються.

А вже по приїзду загарбники озвучують родичам суму викупу і починаються торги.

Читайте також: Війська РФ «рівняють з землею» українські населені пункти, які не можуть захопити у чесному бою — аудіоперехоплення СБУ

Поточну стратегію Кремля щодо тимчасового управління новоокупованими територіями можна описати трьома словами — пропаганда, репресії і дерибан. Схоже, в Кремлі не бачать швидких перспектив легалізувати факт окупації українських земель. Путінський хід з російськими паспортами — цинічне єзуїтство щодо людей, оточених танками, яким «пропонують» російський паспорт. Нарощуючи тиск на людей, окупанти відчувають, що вікно можливостей для розграбування може швидко зачинитися, — потрібно встигнути вкрасти все. Деталі у статті Олександра Неберикута и Олександра Клюжева «Окуповані. Від дерибану до танців на руїнах».