UA / RU
Підтримати ZN.ua

Загальна мобілізація: в Україні запустили електронний запис для ВЛК

У тестовому режимі послуга буде доступна у п’яти містах.

Через військову агресію РФ в Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан. Призову підлягають військовозобов'язані чоловіки від 18 до 60 років. У Міноборони анонсували запуск систему електронного запису військовослужбовців для проходження військово-лікарської комісії (ВЛК). Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у власному Telegram-каналі.

Вона наголосила, що Міністерство оборони робить перші кроки з ліквідації черг на ВЛК. Маляр продемонструвала скрін інтерфейсу системи електронного запису до лікарів.

Читайте також: Після поранення: що треба знати військовому перед проходженням ВЛК

«Після старту проєкту начальник медичної частини зможе завчасно записувати бійців на проходження медичного огляду або до конкретного лікаря-спеціаліста — на потрібний день та час. Потреби очікувати в чергах не буде. Військовослужбовці знатимуть точний час, на який необхідно прийти», – сказала вона.

Заступниця міністра оборони пояснила, що проєкт стартував у тестовому режимі в таких містах: Харків, Львів, Київ, Вінниця та Одеса. За словами Маляр, там наразі найбільше людей проходять ВЛК.

«У планах – перевести всі військово-лікарські комісії на роботу з електронним записом. Це відбудеться протягом травня», – резюмувала вона.

Раніше ми писали, що Верховна Рада ухвалила закони про спрощення робити військово-лікарських комісій.