UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Задихніться своїм газом і подавіться ракетами»: Кулеба назвав п’ять поразок Путіна у війні проти України

Дмитро Кулеба зазначив, що разом з нами в певному сенсі переміг і Євросоюз.

У перший день весни, та 371 перший день повномасштабного вторгнення РФ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав п’ять поразок російського президента Владіміра Путіна. Він зазначив, що шлях до перемоги важкий, тому ми всі маємо працювати для її настання.

«1 березня 2023 року Путін зазнав п’ятої великої поразки з дня повномасштабного вторгнення – Україна перемогла його зимовий терор. Ми вистояли найважчу у своїй історії зиму. Нам було холодно і темно, але ми були незламні. Разом з нами пліч-о-пліч стояли партнери зі своєю допомогою», – написав Кулеба. 

За його словами, переміг також і Євросоюз, який також не замерз без російського газу. Дмитро Кулеба у своєму пості в Facebook порадив Росії «задихнутися своїм газом і подавитися своїми ракетами».

Першою поразкою Путіна Кулеба назвав той факт, що з перших хвилин повномасштабного вторгнення, українці не дозволили Путіну паралізувати себе страхом. Друга поразка – коли ми зірвали план російського бліцкригу. Адже як зазначив очільник МЗС, «Україна не впала ані за три дні, ані за сім, ані за місяць, ані за рік. І ніколи не впаде».

Третьої поразки, за словами Кулеби, українці завдали РФ на дипломатичному фронті. Зокрема, це створення світової коаліції за Україну, резолюції, ізоляція, потоки зброї, санкцій, енергетичної, фінансової та гуманітарної допомоги Україні.

«Четверта поразка – втрата Росією великої частини окупованих територій України внаслідок ефективних дій та контрнаступів ЗСУ і решти Сил оборони України. До остаточної перемоги ще важкий шлях. Але ми з вами вже знаємо як перемагати. Маємо щодня працювати на неї та вірити в Україну», – додав Кулеба.

Читайте також: Зеленський: Найбільша проблема, яка може відтермінувати нашу перемогу — слабкість всередині країни

Раніше повідомлялося, що російська влада посилює просування інформаційних операцій під хибним прапором, щоб відвернути увагу від відсутності відчутних здобутків на полі бою, а також уповільнити надання західних танків та іншої допомоги напередодні очікуваних українських контрнаступів. 

Нагадаємо, ISW також повідомляв, що російська влада активно веде інформаційну операцію проти власних громадян, аби ті охочіше йшли воювати проти України. Зокрема Кремль залякує росіян розпадом Росії у разі поразки у війні.