UA / RU
Підтримати ZN.ua

Забудовник не сплатив до бюджету понад 40 млн грн податків

Ревізор під час перевірки сплати податків "не помітив" нестачу.

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру колишньому ревізору органів доходів і зборів Київської області.

Чиновник припустив багатомільйонну схему ухилення від сплати податків, повідомляє пресслужба ДБР.

Слідство встановило, що інспектор проводив перевірку проведення сплати податків громадянином, який займається будівництвом і збутом нерухомості. Згідно із законодавством він мав зареєструвати свою підприємницьку діяльність і сплачувати податки як фізична особа-підприємець (ФОП) в розмірі 18%, але робив це як фізична особа і платив тільки 5%.

"Інспектор" не побачив "порушення і не відобразив в акті податкової перевірки отримані громадянином доходи від будівництва і продажу нерухомості на суму понад 292 млн грн. Це призвело до ненарахування до державного бюджету податку з доходів і податку на додану вартість в сумі понад 42 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Захопилися боротьбою з корупцією: Керівництво АРМА привласнило понад $400 тисяч

Колишній чиновник органів доходів і зборів підозрюється у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України).

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру в привласненні зерна на суму понад 14,7 млн грн колишньому керівнику філії акціонерного товариства "Державна продовольчо-зернова корпорація України".

Також Податкова міліція викрила співробітників філії "Південно - Західної залізниці" АТ "Укрзалізниця" в зловживанні службовим становищем і розтратою коштів на суму в розмірі майже 33 млн грн.