UA / RU
Підтримати ZN.ua

За закупівлю неякісної продукції для армії будуть саджати на строк до восьми років

З дії, вчинені організованою групою, караютимуть позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна.

Верховна Рада України прийняла в першому читанні зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо відповідальності у військовій сфері. Законопроект №1793 підтримав 261 депутат.

Законопроектом пропонується встановити кримінальну відповідальність за придбання продукції, робіт і послуг оборонного призначення, які не відповідають встановленим стандартам і вимогам технічних регламентів, якщо такі дії призвели до загрози заподіяння шкоди обороноздатності держави, або якщо вони вчинені організованою групою або спричинили тяжкі наслідки.

Згідно з проектом, "придбання продукції, робіт і послуг оборонного призначення, які не відповідають встановленим стандартам і вимогам технічних регламентів, якщо вони призвели до загрози заподіяння шкоди обороноздатності України карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років. Дії, вчинені організованою групою, або якщо вони призвели до тяжких наслідків, караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна".

Під тяжкими наслідками розуміються наслідки, що спричинили тяжкі тілесні ушкодження або загибель людей або заподіяння майнової шкоди у розмірі 10 тисяч і більше неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або зрив виконання військовим підрозділом (частиною, кораблем) оперативного (бойового) завдання".