UA / RU
Підтримати ZN.ua

За українцями на кордон зі Словенією відправлять спецборт

Група зі 101 українця застрягла на кордоні Італії та Словенії.

Громадян України, які застрягли на кордоні Італії та Словенії, повернуть на батьківщину спецрейсом в ці вихідні. Про це повідомив преидент Володимир Зеленський.

"Вже в ці вихідні спеціальний борт поверне додому українців, які застрягли на кордоні Італії та Словенії", - сказав Зеленський.

Глава держави також звернувся до українців, які зараз перебувають за кордоном, і попередив їх, що через три доби Україна закриває регулярне авіасполучення.

Групу зі 101 українця не пропустили в Словенію з Італії місцеві прикордонники через обмеження, введені для боротьби з коронавірусом.

Як повідомлялося, з 17 березня в Україні буде закрито міжнародне авіасполучення.

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов повідомив про те, що через дві доби в Україна на два тижні закриє в'їзд в країну для громадян іноземних держав у зв'язку з ситуацією з поширенням у світі нового коронавірусу.

Сьогодні, 13 березня, в Житомирі померла 71-річна жінка, у якої виявили коронавірус. Це перша зафіксована смерть від COVID-19. З підозрою на коронавірус на Житомирщині госпіталізували ще двох осіб.

У Чернівецькій області з 14 березня введений режим надзвичайної ситуації - будуть закриті ринки, торгові і розважальні центри.