UA / RU
Підтримати ZN.ua

За ухилення від військової служби, як і раніше, загрожує кримінальна відповідальність

В Україні скасували призов на військову службу, але залишили кримінальну відповідальність за ухилення від військової служби.

Кримінальна відповідальність за ухилення від військової служби залишається, оскільки триватиме набір на термінову службу у внутрішні війська МВС України, пояснюють у Генеральній прокуратурі України.

Як розповів на брифінгу заступник начальника слідчого управління з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Генеральної прокуратури України Григорій Рябенко, згідно з указом президента про термін проведення призову громадян на строкову службу, призов у збройні сили на строкову військову службу у 2014 році проводитися не буде, проте такий призов буде продовжуватися у внутрішні війська МВС України.

"З урахуванням цього, до повного припинення призову на строкову військову службу норми Кримінального кодексу України, які передбачають кримінальну відповідальність за ухилення від військової служби, змін не вимагають", - підкреслив Рябенко.

Він нагадав, що у даний час у Кримінальному кодексі України є кілька статей, які стосуються ухилення від військової служби - ст.407, ст.408, ст.409.

Як повідомлялося, згідно з указом президента України Віктора Януковича від 14 жовтня, призов на строкову службу в армії у 2014 році проводитися не буде. У внутрішні війська МВС призови буде проведено у квітні-травні і жовтні-листопаді 2014 року. !zn

Читайте також:

В Україні на 2014 рік скасовано обов'язковий призов до армії

В Україні стартував останній призов до армії

Міноборони підрахувало, скільки народу загине і піде в декрет під час реформи армії