UA / RU
Підтримати ZN.ua

За три роки в зоні АТО загинуло понад 60 прикордонників – ДПСУ

Більше 400 військовослужбовців зазнали поранень, ще п'ятеро вважаються зниклими безвісти.

Співробітники Державної прикордонної служби України вшанували пам'ять загиблих три роки тому під Зеленопіллям, та підбили підсумки втрат за період проведення АТО, повідомляє прес-служба ДПСУ.

"На жаль, з моменту загострення ситуації в Донецькій та Луганській областях під час бойових зіткнень та обстрілів 67 прикордонників, які стійко стояли на відповідальних ділянках та мужньо виконували свої обов'язки, загинули. Ще більше 400 військовослужбовців зазнали поранень, а п'ятеро вважаються зниклими безвісти", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, 11 липня 2014 року російсько-терористичні війська обстріляли підрозділи, що виконували завдання поблизу населеного пункту Зеленопілля. Внаслідок масованого обстрілу систем РСЗВ БМ-21 "Град" загинули семеро прикордонників, ще п'ятеро отримали поранення.

Раніше у Міністерстві оборони України повідомили про те, що за три роки в Донбасі загинули 2 тисячі 652 військових і ще 9 тисяч 578 захисників України отримали поранення різного ступеня важкості.