UA / RU
Підтримати ZN.ua

За три дні війни проти України РФ втратила 4300 військових – заступниця міністра оборони

Серед втрат ворога є "Град" та "Бук".

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила про втрати з боку ворога за три попередні доби війни РФ проти України.

Зокрема,  окупанти понесли такі втрати:

«Інформація орієнтовна і може уточнюватись, оскільки її вкрай складно отримувати після бою, адже командири насамперед зосереджуються на веденні бою. Крім того, інформацію ми можемо отримати лише по завершенню бою, а бої бувають вкрай тривалі у часі. Надходження даних може відбутись наступного дня, а іноді й через день. Крім того, якщо бій тривав вночі, і розпочався в одну календарну дату, а завершився в іншу, то доволі складно відділити у яку саме добу стались ті чи інші втрати», – додала Маляр.

Читайте також: Київ, Чернігів, Маріуполь та Харків – під контролем України

Україна четвертий день відбиває повномасштабне російське вторгнення. Збройні сили України завдають противнику серйозних втрат у живій силі та техніці, докорінно ламаючи плани окупантів на бліцкриг.

25 лютого президент України Володимир Зеленський закликав російського лідера Владіміра Путіна до переговорів. Російська сторона одразу ж висунула власний порядок денний, запропонувавши провести переговори у Мінську.

Україна вважає Білорусь небезпечною для переговорів країною – диктатор Алєксандр Лукашенко виступає на боці РФ. Київ надіслав запит Ізраїлю, попросивши виступити посередником у переговорах. Допомогти організувати переговори у Варшаві готова Польща.