UA / RU
Підтримати ZN.ua

За тиждень кількість обстрілів в Донбасі збільшилась на 75% - Хуг

Більша частина обстрілів зафіксована на луганському напрямку.

Протягом минулого тижня кількість обстрілів в Донбасі зросла на 75%, повідомляє перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Олександр Хуг.

"5-11 червня зафіксовано 75%-е збільшення обстрілів в Україні порівняно з попереднім тижнем", - написав Хуг на своїй сторінці в Twitter.

Спостерігачі зафіксували в Донбасі 1200 вибухів, у тому числі з важкого озброєння.

"СММ ОБСЄ зафіксувало 1200 вибухів внаслідок обстрілів з мінометів, танків і артилерії, а також систем реактивного залпового вогню. Тижнем раніше був зафіксований 191 вибух", - додав заступник голови Місії.

При цьому 65% вибухів від забороненого Мінськими домовленостями озброєння зафіксовано в районі Кримського та Жолобка, ще 30% - Золотого і Первомайська.

Як повідомлялось раніше, вранці 15 червня, близько 7:30, терористи обстріляли житловий квартал Мар'їнки та пошкодили три будинки. На щастя, під час обстрілу мирні мешканці не постраждали.

Представники Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК) погодили введення "режиму тиші" в зоні АТО з 1 червня. При цьому спікер прес-центру штабу АТО Антон Миронович наголосив на необхідності виконання терористами ОРДЛО "всіх домовленостей про "режим тиші", які були досягнуті раніше".