UA / RU
Підтримати ZN.ua

За тиждень більше десяти найманців РФ підірвалися на власних мінах - розвідка

Окупанти продовжують мінувати Донбасс, риють нові окопи і будують бліндажі на передових позиціях по всій лінії розмежування.

З початку вересня на власних мінах підірвалися більше 10 бойовиків і 2 одиниці техніки, повідомляє прес-служба Міноборони з посиланням на дані Головного управління розвідки.

"У передових підрозділах окупантів продовжує зростати кількість втрат. Зокрема, з початку вересня цього року в результаті порушення заходів безпеки і підривів на власних мінах супротивник зазнав безповоротних втрат особового складу (більше 10 осіб) та військової техніки (2 одиниці.).", - йдеться в повідомленні.

За інформацією ГУР, командування оперативного угруповання російсько-окупаційних військ використовує введений режим припинення вогню для нарощування інженерного обладнання передових позицій майже по всій лінії розмежування.

Минулого тижня окупанти несамовито рили окопи, будували бліндажі на Новоайдарському, Сєвєродонецькому, Бахмутському, Авдіївському, Торецькому, Курахівській та Волноваському напрямках.

Крім того, бойовики продовжують мінувати Донбас, використовуючи протипіхотні та протитанкові міни.

Читайте також: У Донбасі проти України воюють найманці з 30 країн світу - Мамедов

За даними розвідки, наприкінці серпня, через неконтрольований ділянку кордону з РФ в Донбас доставили партію пройшли спецпідготовку найманців, 700 тонн пального і шість вагонів з боєприпасами. Крім того, протягом серпня Російська Федерація переправила на окуповану частину Донбасу близько 4,5 тисячі тонн палива і понад 20 вантажних автомобілів з боєприпасами, 20 одиниць бойової техніки.