UA / RU
Підтримати ZN.ua

За тиждень активність на лінії зіткнення зросла вп'ятеро

Відкриття "Станиці Луганської" збільшило пасажиропотік.

У зв'язку з відкриттям КПВВ "Станиця Луганська" пасажиропотік збільшився уп'ятеро. Про це сьогодні, 13 листопада, повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Щодня рух через лінію зіткнення здійснювався у КПВВ "Станиця Луганська". З четверга, 11 листопада, там спостерігається зростання пасажиропотоку більш ніж у п'ять разів. Усього за тиждень через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України пройшли 2229 осіб, а на контрольовану територію - 2213 осіб. Загалом за тиждень інтенсивність перетину лінії розмежування збільшилася на 57%", - поінформували прикордонники.

При цьому у відомстві вказують на те, що рух на п'яти із семи дорожніх коридорів через лінію зіткнення залишаються заблокованими. Зокрема, через КПВВ "Новотроїцьке" перепустка здійснювалася лише у понеділок та п'ятницю. За цей час лінію зіткнення перетнули 299 осіб та 55 транспортних засобів.

У Держприкордонслужбі нагадали, що всі КПВВ відкрито для пропуску через лінію зіткнення з 08:00 до 16:00.

Детальніше про ситуацію на Донбасі на сьогоднішній день читайте у статті Сергія Гармаша "Кремль втомився: все, що потрібно знати про сьогоднішню ситуацію на Донбасі та дії Росії"