UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАБУ повідомило про підозру двом особам за спробу підкупу голови Держгеокадастру

Загальна сума хабара мала дорівнювати 170 тис. дол.

Чиновнику Держегокадастра та ще одній особі повідомили про підозру через спробу підкупити очільника Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, повідомили в Національному антикорупційному бюро. Зловмисників викрили, коли вони передавали частину грошей.

“9 грудня 2020 року НАБУ та САП повідомили про підозру в.о. начальника одного з територіальних управлінь Держгеокадастру та особі-посереднику, які намагалися підкупити голову Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру. Дії осіб кваліфіковані за ч.4 ст.369 КК України”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що напередодні детективи НАБУ викрили підозрюваних, коли вони намагалися підкупити керівника Держгеокадастру. Підозрювані саме передавали йому частину хабара у розмірі 25 тис. доларів. Слідство встановило, що першу частину грошей в сумі 29,9 тис. доларів правопорушники передали ще у листопаді.

“Передбачалося, що загальна сума неправомірної вигоди, що призначалася за видачу наказів про виділення земельних ділянок підставним особам, становитиме 170 тис. дол. США”, - зазначили в США.

Слідство вважає, що один із затриманих може бути пов’язаний із компаніями, які надають послуги Держгеокадастру на проведення робіт із державної інвентаризації земель на територіях багатьох областей України у 2020 році. Тому в НАБУ не виключають, що ця особа може вплинути на вказані процеси.

“Тому НАБУ та САП вживатимуть усіх необхідних дій, аби запобігти такому впливу. Розслідування зазначених фактів НАБУ розпочали у вересні 2020 року за заявою голови Держгеокадастру Романа Лещенка щодо пропозиції надання йому неправомірної вигоди”, - додали в НАБУ.

Читайте також: Президента Національної аграрної академії упіймали на хабарі елітним позашляховиком

Раніше повідомлялося про те, що детективи НАБУ затримали одного з колишніх сотрдуніков АТ “Миколаївобленерго” при черговій спробі дачі хабара голові Фонду держмайна Дмитрові Сенниченку. За даними слідства, зловмисник просив призначити його на посаду керівника цього підприємства, 70% акцій якого належить державі.