UA / RU
Підтримати ZN.ua

За рік СБУ відкрила понад 150 кримінальних проваджень щодо терактів

Десятьом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Служба безпеки України за рік відкрила 153 кримінальних провадження за підозрою у скоєнні терористичних актів на території країни. У причетності до них підозрюють 14 осіб, повідомляє СБУ у відповідь на запит "УНН".

"Слідчими органів безпеки розпочато 153 кримінальних провадження за підозрою 14 осіб за фактами скоєння терактів на території України, 10 особам обрано запобіжний захід – тримання під вартою", - йдеться у повідомленні СБ України.

Крім того, протягом року було зафіксовано 1286 терактів, переважна більшість - у Донецькій та Луганській областях. Вони пов'язані із проведенням в Донбасі антитерористичної операції. Також у Києві, Донецькій, Луганській, Волинській, Рівненській та Львівській областях було скоєно десять резонансних терористичних актів.

За рік СБУ попередила 17 терактів та затримала при цьому 25 осіб.

Раніше повідомлялося про те, що 15 листопада в районі селища Гнутове в Донецькій області на протитанковій міні бойовиків підірвався поліцейський автомобіль.

Унаслідок вибуху загинув майор поліції 1981 року народження. Ще двоє поліцейських дістали поранення і були шпиталізовані.