UA / RU
Підтримати ZN.ua

За приховування подвійного громадянства кримчан будуть карати

Громадян Росії, що приховали від держави факт подвійного громадянства, зможуть притягти за новим законом до кримінальної відповідальності.

З 1 січня 2016 року в анексованому Криму за приховування подвійного громадянства буде передбачено кримінальна відповідальність.

Відповідний закон підписав президент Володимир Путін 4 червня. Текст офіційно опубліковано на Порталі правової інформації.

Зокрема, Путін підписав зміни до закону "Про громадянство Російської Федерації", згідно з якими громадяни Росії, що приховали від держави факт подвійного громадянства, підлягають кримінальній відповідальності.

Зміни до закону було прийнято Держдумою 23 травня і схвалено Радою Федерації 28 травня.

Згідно з ними, громадяни Росії повинні повідомити Федеральній міграційній службі про факт громадянства іншої держави протягом двох місяців з дня його отримання.

В іншому випадку законом передбачено кримінальний штраф до 200 тисяч рублів або обов'язкові роботи на термін до 400 годин.

За порушення порядку інформування про подвійне громадянство передбачено адміністративне покарання у вигляді штрафу в розмірі від 500 до 1000 рублів. !zn

Читайте також:

Екс-спікер Рибак виторгував право в'їзду в окупований Крим

Порошенко заявив у Варшаві, що Крим буде українським

НАТО закликало Росію повернути Крим