UA / RU
Підтримати ZN.ua

За повністю знищене пожежею житло жителям Луганської області виплатять 300 тис. грн - Шмигаль

Прем'єр розповів про грошові компенсації для постраждалих від пожеж.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про те, що жителі Луганської області, чиє житло знищили лісові пожежі отримають грошову компенсацію, передає "Інтерфакс-Україна". За його словами, держава також виплатить компенсацію родинам загиблих.

"І в минулий, і в цей раз стратегія держави залишається аналогічною. Сума коштів з резервного фонду буде виділено безпосередньо, коли буде можливість порахувати збитки", - заявив Шмигаль за результатами наради в рамках робочої поїздки до Сєвєродонецька.

Так, за знищене житло виплатять 300 тис. грн. Крім того, 50 тис. грн виділять на капітальний ремонт частково зруйнованих будинків, 20 тис. грн - на відшкодування втрат. Сім'ї загиблих отримають 200 тис. грн.

Читайте також: У Донбасі збройні формування РФ продовжують здійснювати провокаційні постріли, пожежі не вщухають – штаб ООС

30 вересня стало відомо про те, що бойовики підтримуваних Росією незаконних збройних формувань в Донбасі обстріляли лісовий масив, у результаті чого виник осередок пожежі. Станом на 2 жовтня в результаті пожеж загинули дев'ять осіб, ще 17 - постраждали.

Найскладнішою ситуація залишається на ділянці від Станиці Луганській до Сєвєродонецька. Там вогонь загрожує понад 30 населеним пунктам.

Через лісові пожежі на лінії розмежування тимчасово припинив працювати КПВВ "Станиця Луганська". Напередодні також повідомлялося про те, що через пориви вітру вогонь згодом перекинувся безпосередньо на контрольний пункт. На сьогоднішній день КПВВ закритий.

В Офісі генпрокурора озвучили чотири версії пожеж в Луганській області. Відзначається, що попередня правова кваліфікація - порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі (ч. 1, 2 ст. 270 КК).