UA / RU
Підтримати ZN.ua

За поширення відео з роботою ППО у травні чотири жителі Києва отримали по п'ять років позбавлення волі

Оскільки блогери визнали свою провину в повному обсязі, суд звільнив обвинувачуваних від відбування покарання з випробувальним терміном на строк від одного до трьох років.

За публічного обвинувачення Київською міською прокуратурою районні суди винесли вироки чотирьом жителям Києва за поширення несанкціонованої інформації про розташування Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану у травні 2023 року. Блогерів засудили за ч. 2 ст. 114-2 КК України. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Під час ракетних атак РФ по Києву у травні 2023 року фігуранти знімали та поширювали у месенджерах розміщення ЗСУ, направлення систем протиповітряної оборони, а також результати збиття повітряних цілей.

Читайте також: Проросійський блогер Лебедєв отримав підозру: створив Telegram-канал для збору даних про місця розташування ЗСУ

Під час слідства усі блогери визнали свою провину в повному обсязі. За результатом розгляду справ суди винесли вироки, якими затвердили угоди про визнання винуватості. Так обвинуваченим призначили покарання у вигляді п'яти років ув'язнення кожному зі звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном на строк від одного до трьох років відповідно. 

Нагадуємо, СБУ виявила чотирьох блогерок, які зафіксували та поширили у соціальних мережах роботу ППО під час ракетної атаки РФ на Київ 16 травня. Однією з блогерок є 32-річна киянка. Вона виклала відео роботи ППО у своїх соцмережах та надіслала його адміністратору одного з популярних Телеграм-каналів. За кілька годин її відеозапис був поширений в проросійських соцмережах.

Іншою виявилася 36-річна жителька Києва. Вона оприлюднила відео з результатами ураження ворожих цілей у власному Інстаграм-акаунті. Третя жінка так само розповсюдила свою відеозйомку в соцмережах.

Четверта є уродженкою Сумщини, яка наразі проживає в Києві. Спочатку вона зафільмувала результати збиття ворожих ракет, а потім розіслала відео знайомим у різні месенджери.