UA / RU
Підтримати ZN.ua

Усього за половину місяця в Україні потонули 43 людини

У числі загиблих троє дітей.

На водоймах України з початку травня з води витягли тіла 43 тих, що потонули.

Серед постраждалих троє дітей, повідомила пресслужба ДСНС.

Тепла погода спонукає громадян вирушати на відпочинок до річок, озер і ставків - саме "диких" місцях відпочинку фіксується найбільша кількість трагічних випадків, зазначили у відомстві.

Зокрема, 14 травня у Вінницькій області, в с. Пляцина Барського району під час купання в ставку потонув хлопчик 2008 року народження, а на Київщині в цей же день від правоохоронців рятувальникам надійшло повідомлення про те, що на Дніпрі в Переяславі потонув чоловік, 1955 року народження.

А в Миколаєві водолази витягли потопельника 1963 року народження з р. Інгул.

У ДСНС просять неухильно дотримуватися правил безпечної поведінки:

Рятувальники просять не допускати у воді небезпечні ігри, пов'язані з обмеженням руху рук і ніг, подавати помилкові сигнали небезпеки, жартувати, дуріти, дітям, які не вміють плавати, заходити глибше, ніж по пояс і вирішувати купання дітей без супроводу дорослих.

Читайте також: З початку року українські рятувальники відремонтували майже 200 будинків мирних мешканців Донбасу

Раніше повідомлялося, що під час патрулювання державного кордону в Одеській області перекинувся моторний човен з військовослужбовцями Держприкордонслужби. Інцидент стався близько 16:00 в середу, 5 травня, на озері Тудора, повідомили в ДПСУ.

Трьом прикордонникам вдалося вибратися на сушу, одного з них по службі витягнув на собі. Всі троє переохолодження, а один - ще й травмував ноги. Врятувалися бійцями займаються медики.

Також повідомлялося, що піротехнічні підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій за минулий тиждень обстежили понад 100 га території та знешкодили понад 180 вибухонебезпечних предметів в Донецькій і Луганській областях.