UA / RU
Підтримати ZN.ua

За п'ять років під час несення служби загинули 39 українських поліцейських

Розслідування вбивств поліцейських на особистому контролі начальника Нацполіціі.

В Україні з 2015 року при виконанні службових обов'язків загинули 39 поліцейських.

Про це глава Нацполіціі Ігор Клименко заявив в інтерв'ю Цензор.нет.

"Починаючи з кінця 2015 року, коли створилась Національна поліція, при виконанні службових обов'язків у нас загинуло вже 39 осіб. Ви напевно знаєте резонансний випадок, який стався в Дніпро, коли двоє наших співробітників були розстріляні просто в упор. Про такі випадки мене відразу інформують. Ці розслідування на моєму особистому контролі і начальників обласних управлінь", - сказав він.

Тільки за 2019 рік було поранено 1 384 поліцейських, - це вогнепальні, ножові поранення і поранення після вибуху, а також нанесення різного роду тілесних ушкоджень.

"За 10 місяців 2020 року 919 поліцейських отримали тілесні ушкодження. Це часто відбувається. Найпростіший приклад - карантин, коли ми закриваємо о першій годині ночі, згідно з постановою Кабміну, якісь розважальні заклади. Люди знаходяться в стані алкогольного сп'яніння, часто не надто адекватно реагують", - інформував він.

Глава Нацполіціі вважає, що відомство мало розповідає про небезпеку роботи поліції, і населення про це не знає.

Читайте також: У МОЗ напрацювали зміни в законодавство, які дозволять Нацполіції супроводжувати бригади медиків

На війні в Донбасі з початку 2020 року загинули 49 українських військових, з них четверо - під час перемир'я, повідомили в Генштабі ЗСУ.

Там відзначають істотне зменшення бойових втрат з початком "повного і всеосяжного припинення вогню" 27 липня.

Станом на 13 грудня, було поранено 332 бійця. З них за час перемир'я - 15. З 13 грудня в Донбасі поранили ще трьох українських військових.

"Кількість небойових втрат військовослужбовців ЗСУ за період проведення бойових дій під час ООС 2020 року становить 70 осіб, з них з 27 липня - 15 осіб", - йдеться у відповіді Генштабу.

До небойових втрат належать смерті військових від хвороб, нещасних випадків, самогубств та інших причин.