UA / RU
Підтримати ZN.ua

За останню добу загинули п'ять українських військовослужбовців, 65 - поранені

Основні зусилля українських військових спрямовані на взяття під контроль населених пунктів на стратегічно важливих напрямках.

П'ять українських військових загинули за минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на сході України, повідомляє представник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"За останню добу загинуло п'ятеро військовослужбовців, за пораненим інформація ще уточнюється", - сказав Лисенко на брифінгу в п'ятницю вдень.

Пізніше представник інформаційно-аналітичного центру РНБО повідомив, що за минулу добу поранено 65 українських військовослужбовців.

Лисенко поінформував також, що у зоні АТО ситуація залишається напруженою, продовжують обстріли, у тому числі з території РФ.

Він розповів, що основні зусилля українських військових спрямовані на взяття під контроль населених пунктів на стратегічно важливих напрямках.

"У результаті наступальних дій сили АТО оточили загони бойовиків в районі Моспине Донецької області. Ведуться активні бойові дії в районі села Павлівка Луганської області", - сказав Лисенко.

Так, за його словами, бойові сутички тривають у районах населених пунктів Донецьк, Луганськ, Горлівка, Первомайськ, Шахтарськ (Молодецьке), Торез, Попасна, Красний Луч, Іловайськ. "Особливо запеклі бої терористи ведуть на ділянках, де українська армія взяла під контроль стратегічно важливі траси Н21 під Шахтарському М-04 в районі сіл Новосвітлівка і Хрящувате, які забезпечують зв'язок Донецька і Луганська з іншими територіями, тимчасово контрольованими російськими найманцями", - зазначив спікер РНБО. !zn