UA / RU
Підтримати ZN.ua

За останні два місяці КПВВ в Донбасі обстрілювали понад 70 разів

Прикордонники констатують посилення обстрілів.

Державна прикордонна служба України констатує посилення обстрілів контрольно-пропускних пунктів бойовиками на лінії розмежування в районі проведення АТО.

"Тільки протягом двох останніх місяців російсько-терористичні війська обстрілювали КПВВ понад 70 разів. У зв'язку з чим, заради безпеки цивільного населення, пропускні операції доводилося припиняти", - додали у відомстві.

У ДПСУ зазначили, що залучають місцеві органи влади, відповідальні за інфраструктуру на підступах до контрольних пунктів.

"Стежити за дотриманням правопорядку та придатності корупційних проявів у так званій "сірій зоні" будуть спільними зусиллями, в тому числі, шляхом залучення формувань активістів", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Бойовики для обстрілів сил АТО задіяли САУ, танк і важкі міномети

Повідомляється, що станом на 11 червня всі КПВВ працюють у штатному режимі, крім "Золотого", що у Луганській області.

Нагадаємо, КПВВ в Станиці Луганській 9 червня закривали через обстріл бойовиків, в результаті яких поранення отримав український військовий.

Як повідомлялося, російські військові в Донбасі, незважаючи на Мінські домовленості, влаштовують вогневі позиції в житлових кварталах окупованих населених пунктів і продовжують обстрілювати позиції ЗСУ.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.