UA / RU
Підтримати ZN.ua

За ніч у Луганській області поранено 8 прикордонників

Прикордонників обстрілювали з мінометів. Також було затримано громадянина Росії, який брав участь у дестабілізації ситуації в Луганській області.

На Донбасі у ніч на 8 липня у результаті обстрілу бойовиками пункту пропуску "Довжанський" і "Дяково" поранено вісім прикордонників.

Про це заявив начальник прес-служби Державної прикордонної служби України Олег Слободян..

"Прикордонники отримали поранення у чотирьох різних випадках в чотирьох напрямках. Це пункт пропуску "Довжанський", "Дяково" та у двох місцях дислокації тактичних груп прикордонників, розташування яких ми не розголошуємо. Здійснювали мінометний обстріл прикордонників", - заявив Слободян.

Окрім цього, він зазначив, що 7 липня близько 22:00 у пункті пропуску "Успенка" Луганської області було затримано громадянина Росії, який, за словами Слободяна, брав участь у дестабілізації ситуації в Луганській області.

"Вчора ввечері близько 22:00 на виході з України було затримано громадянина Росії Леоніда М. Під час спілкування у прикордонника виникли підстави вважати, що він надає неправдиву інформацію.

Тому було проведено контроль другої лінії. Після проведення контролю другої лінії було встановлено, що він брав участь у дестабілізації ситуації в Луганській області. Виявлено посвідчення народного ополченця, що підписано Стрєлковим, 4 комплекти військової форми... банківські картки, дві радіостанції, навігатор, мобільні телефони", - розповів Слободян.

Напередодні в Держприкордонслужбі повідомили, що за весь час в боях на Донбасі загинули дев'ять прикордонників. !zn

Читайте також:

З початку АТО загинули 193 українських військовослужбовців, уточнили в РНБО

СБУ та прикордонники затримали "отамана" Курганських козаків

Силовики відновили контроль в пункті пропуску "Довжанський" Луганської області

Російські прикордонники перетворилися в заградзагони