UA / RU
Підтримати ZN.ua

За ніч Харків зазнав 27 ударів

Поблизу Ізюма продовжуються активні бої.

За минулу ніч по житлових кварталах Харкова було завдано 27 ударів, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Вночі російські окупанти нанесли близько 27 ударів із різних видів зброї по житлових кварталах Харкова. Ворог хоче нас деморалізувати та продовжує наносити хаотичні удари по цивільній інфраструктурі.», - повідомив він у середу, 6 квітня.

Він додав, що зараз тривають активні бої в напрямку Ізюма, але ЗСУ тримають позиції. Росіяни намагаються прориватися, але їм це не вдається, натомість зазнають великих втрат.

Також поблизу міста проводять активну евакуацію жителів, усім бажаючим радять слідкувати за повідомленнями органів місцевого самоврядування та не зволікати з переїздом до безпечніших місць.

«Окремо хочу звернутися до жителів Харківщини: не чіпайте снарядів, які не розірвалися. Не намагайтеся їх переносити, ліквідовувати самотужки і т.д. Як тільки ви побачили боєприпас - телефонуйте 101.  Також просимо не ігнорувати сигнали тривоги та одразу ховатися в укриття. Небезпека не минула», - наголосив він.

Зазначимо, що за даними ГУР та розвідок партнерів ворог готується до нового штурму на Харків.

Водночас напередодні міський голова Харкова Ігор Терехов закликав не панікувати, та додав, що місто добре підготоване до оборони.