UA / RU
Підтримати ZN.ua

За минулу добу в зоні АТО поранений один український військовий

Загиблих серед військовослужбовців немає.

В зоні проведення АТО один український військовий отримав поранення. Про це на брифінгу заявив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За словами Мотузяника, "за минулу добу в результаті підриву на розтяжці один військовослужбовець отримав поранення. Це сталося у Бахмутському районі". Він також зазначив, що на луганському напрямку бойовики порушили режим дотримання тиші тільки один раз, біля села Трьохізбенка Новоайдарського району снайпер вів обстріл позицій сил антитерористичної операції.

Читайте також: Бойовики знизили інтенсивність обстрілів у зоні АТО

На маріупольському напрямку вперше за довгий час було спокійно. На донецькому напрямку"ворожі провокації мали місце по всій лінії фронту - від району Светлодарской дуги і до Красногорівки. Противник активно застосував міномети, гранатомети і стрілецьку зброю. Найбільша кількість обстрілів доводиться, як і раніше, в темний час доби", - додав Мотузяник.

Вранці в суботу почалися обстріл з боку бойовиків в районі Авдіївки, які з перервами тривали до пізньої ночі. Близько опівночі незаконні збройні формування відкрили вогонь артилерії, випустивши по позиціях сил антитерористичної операції 6 мін калібром 152 мм.

Останнім часом діяльність терористичних сил в Донбасі активізувалася. Українська розвідка повідомляла, що бойовики в Донбасі готують примусову "мобілізацію" в квітні. Зокрема, вони хочуть поповнити свої ряди за рахунок місцевих чоловіків віком до 45 років. При цьому, як повідомляє ІС, російсько-терористичні війська готують на травневі свята масштабний наступ.

Тим часом, за словами голови місії ОБСЄ Олександра Хуга, бойовики не дотримуються перемир'я і не виконують Мінські угоди. 90% порушень свободи пересування ОБСЄ в Донбасі відбуваються на контрольованих бойовиками територіях.