UA / RU
Підтримати ZN.ua

За минулу добу сили АТО знищили п'ятьох бойовиків - АП

Один з ліквідованих терористів може бути причетний до вбивства українського оперного співака, учасника АТО Василя Слипака.

За минулу добу в зоні АТО поранення отримали двоє українських військовослужбовців, заявив спікер Администранции президента з питань АТО Андрій Лисенко. За його словами, українські сили, в свою чергу, зуміли ліквідувати п'ятьох та поранити шістьох терористів.

Як зазначив спікер, сили ЗСУ знищили п'ятьох і поранили шістьох окупантів зі складу так званої "3-ї бригади", розміщеної в Горлівці, "11-го полку" (Макіївка), та "7-ї бригади" (Дебальцеве).

Читайте також: Ситуація в зоні АТО загострилася, бойовики участили обстріли – штаб

За свідченням українського добровольця Ігоря Грега, один із знищених українськими силами бойовиків - снайпер, відповідальний за вбивство українського оперного співака, добровольця, учасника АТО Василя Слипака (Позивний "МІФ").

"Сьогодні вночі після трьох діб кропіткої роботи групою невідомих, без будь-яких розпізнавальних знаків, так сказати "насздесьнєтов", був знищений снайпер рашистської контрснайперської групи "Хасана"... Спи спокійно, друже "МІФ", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, бойовики стягують артилерію на Светлодарский виступ. Відповідний наказ отриманий від командування Центру територіальних військ Південного У ЗС РФ. Аналогічну інформацію повідомляла раніше група "Інформаційний спротив". За їх даними бойовики підсилюють підрозділи в районі Светлодарскої дуги. В даному районі з'явилося відразу кілька "блукаючих" мінометних підрозділів.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.