UA / RU
Підтримати ZN.ua

За минулу добу бойовики 56 разів обстріляли позиції ВСУ – штаб АТО

За минулу добу російсько-окупаційні війська 56 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, тим не менш, ВСУ неухильно дотримуються Мінські угоди, передає прес-служба штабу АТО.

Основна активність незаконних збройних формувань зафіксована на Донецькому напрямку: "Так, на Донецькому напрямку зафіксовано 37 порушень режиму тиші". Зокрема, обстріли з боку противника з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї велися по позиціях українських військових у Новоселівці Другий, Авдіївці, Верхнеторецком, Зайцевом, Новгородському і Луганськом", - йдеться в повідомленні на офіційній сторінці прес-служби спецоперації в Фейсбук.

Також, на Донецькому напрямку бойовиками застосовувалися міномети калібру 120 мм і 82 мм за н. п. Луганському, Заячому, Светлодарскому, Пісках і шахті Бутівка. Крім того, в районі Авдіївки і Верхньоторецької зафіксована активність снайперських груп.

Крім того, на Донецькому напрямку бойовики вели вогонь по позиціях ВСУ з забороненої Мінськими угодами артилерії після 23.00.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 14 порушень режиму тиші".

"Російсько-окупаційні війська вдавалися до збройних провокацій і вели вогонь з БМП і гранатометів по Широкиному. А по Павлоплью, Новотроицкому, Широкиному і Старогнатовке – з гранатометів і стрілецької зброї. Крім того, близько 23.00 окупанти відкривали вогонь з міномета 120-го калібру по Лебединскому та Бердянському. А по Мар'їнці вів вогонь снайпер", йдеться в повідомлені штабу АТО.

На Луганському напрямку зафіксовано 5 обстрілу позицій ВСУ. Активність бойовиків зосередилася в районі Новозвановки і Новоолександрівка зафіксовано обстріл з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї. Крім того, по Новозвановке бойовики вели вогонь з БМП і працювали снайперські групи противника.