UA / RU
Підтримати ZN.ua

За минулу добу бойовики нарушили "перемир'я" більше 40 разів

Терористи стягують до донецького аеропорту допоміжну техніку.

За минулу добу терористи більш 40 разів порушили режим перемир'я. Про це повідомляє керівник групи Інформаційне опір Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

"З реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії, мінометів, стрілецької зброї були обстріляні з позиції сил АТО: шість разів в районі н.п.Редкодуб; по чотири рази на н.п. Сміливе, Авдіївка, Дебальцеве; двічі піддалися атакам підрозділу наших військ поблизу н.п. Трьохізбенка, Новоласпа, Гранітне, Нікішино, Центральне, Чорнухіне", - повідомив Тимчук.

До донецького аеропорту бойовики підігнали самохідну землерийну машину (бульдозер) для використання при штурмі.

"Раніше при подібних штурмах терористами також використовувалася поряд з бронетехнікою подібна інженерна техніка, зараз виведена з ладу в ході бойових зіткнень", - зазначив він.

Про загиблих і поранених не повідомляється.

Нагадаємо, режим припинення вогню був оголошений з вечора 5 вересня і повторно узгоджений 19 вересня, проте за цей час не було жодного дня, коли б бойовики не обстрілювали позиції українських військовослужбовців.

За цей час, за даними Міністерства закордонних справ, загинули 119 осіб: 68 українських військовослужбовців і 51 мирний житель. !dt