UA / RU
Підтримати ZN.ua

За минулу добу бойовики 54 рази відкривали вогонь по позиціях сил АТО

Протитанкові гранатомети застосовувалися бойовиками в Пісках і по шахті "Бутівка".

За минулу добу незаконні збройні формування 54 рази обстрілювали позиції Збройних сил України на Донбасі, повідомив в неділю, 7 серпня, прес-центр штабу АТО.

На донецькому напрямку з мінометів калібру 120 і 82 мм ворог обстрілював Авдіївку, Світлодарськ, Новоселівку, і Новоселівку Другу. Протитанкові гранатомети застосовувалися в Пісках і по шахті "Бутівка", а крупнокаліберні кулемети близь Новгородського. У Зайцевому НВФ вели вогонь із стрілецької зброї. На ділянці фронту Красногорівка-Зайцево бойовики застосовували БМП, кулемети і міномети різного калібру.

На маріупольському напрямку противник вів гранатометный вогонь в районі Лебединського і Павлополя. У Старогнатівці, Новотроїцькому, Березовому і Водяному НВФ використовували стрілецьку зброю. Коло Мар'їнки ВСУ були змушені відповісти на збройну провокацію ДРГ бойовиків. По укріплень в районі Красногорівки і позиціях морських піхотинців в Широкиному НВФ вели вогонь з мінометів і БМП. Також, на даній ділянці зафіксована активність снайпера бойовиків.

На Луганщині під гранатометный обстріл потрапили Новозванівка і Кримське. По позиціях в Попасній бойовики вели непрецільний вогонь.

Читайте також: Бойовики застосували проти захисників Широкіно БМП

5 серпня, розвідка донесла,що російсько-терористичні війська готуються до великого наступу. Так, протягом тижня російські окупаційні війська вели приховану підготовку наступальним і штурмових дій у районах Авдіївки, Зайцевого, Майорська, Опитного і на Светлодарському виступі.

Раніше розвідка повідомляла про те, що бойовики можуть перейти в наступ 4-8 серпня. Активізація бойових дій можлива на донецькому та слов'янському напрямках.